top of page
Ara

Türkiye'nin ilk kafeinli sakızı, nam-ı diğer enerji sakızı frêg enrg çıktı!Peki Kafein Sakızı Nedir?

Daha önce yurtdışında deneyimleme fırsatı bulduğumuz kafein sakızını ülkemizde görmek ve hatta yerli malı olması bizi bu konuda gururlandırdı. Enerji içecek ve ürünlerine en iyi ve en sağlıklı alternatif olan kafeinli sakız artık ülkemizde. Şimdi tüm detayları artıları ve eksileri ile sizlere dünyaca ünlü bu ürünü tanıtmaya çalışalım.


Kafeinli Enerji Sakızı İlk Nerede ve Niçin Çıktı? Kafeinli enerji sakızının çıktığı ülke Amerika'dır. Amerikan ordusu için geliştirilen bu sakız, Amerikan askerlerinin yorgunluğa bağlı yaralanmaları ve ölümleri durdurmak için 1998 yılında MEG tarafından geliştirilmiştir.


Son 30 yılda MEG, dünyanın her yerindeki Askeri Laboratuvarlardan, Nöro Araştırma merkezlerinden ve Çoklu Askeri kuruluşlardan 30'dan fazla klinik araştırma aldı.


Sonuç Olarak;

MEG kafeinli sakızın, askerler arasında yaralanmalara ve ölümlere neden olan yorgunluk/uykusuzluk gibi sorunlarının önlenmesinde etkili ve verimli bir araç olduğu kanıtlanmıştır. MEG kafeinli sakız sadece kazaları azaltmakla kalmaz, aynı zamanda bilişsel ve fiziksel performansı da artırır. Klinik çalışmalar, uykudan mahrum bırakılan koşullar altında kafein sakızı kullanan askerlerde artan fiziksel ve bilişsel performansın yanı sıra iyileştirilmiş nişancılık ve genel zindeliğin artığını kanıtlamıştır.


Amerikan ordusunun ihtiyacı ile doğan kafein sakızı, günümüzde olimpiyat madalyalı sporculardan, futbolculara, gece vardiyasında çalışanlardan, sabah uyanamayanlara, uzun yol şöförlerinden, diyet yapanlara kadar geniş bir kitlenin beğendiği fayda bulduğu bir ürün haline geldi.


Peki bu ürünü diğer enerji içeceklerinden veya diğer enerji ürünlerinden farklı kılan şey ne?


Bu ürünün mucidi planlayıcısı elindeki malzemeleri insanların en çok tükettiği bir sıvıya yada kahveye yada bir yiyeceğe koymamışta çoğu insanın küçümsediği sakız diğer bir tabirle neden ciklete koymuş ? İşte burada en önemli faktör olarak işin içine sakız, daha doğrusu sakızın yapısı giriyor ve tüm rakiplerinden daha hızlı ve daha fazla enerjiyi beynimize iletmemizi sağlıyor peki ama nasıl ?


Piyasadaki en bilinen enerji ürünleri genelde sıvıdır içerek tüketilir veya katıdır yemeniz gerekir. Ama sakız, diğer enerji ürünlerinden farklı şekilde tüketiliyor yani çiğnenerek.


Sakız çiğnendiğinde içeriğinde bulunan enerji vericiler (Ginseng, Ginkgo Biloba, Guarana) Vitaminler (B3,B5,B6) ve Kafein tükürükte(aminaz) çözünerek ağız mukozası, diş etleri ve dil altından emilerek rakiplerine nazaran enerjiyi 5 kat daha hızlı bir şekilde beyne iletiyor. Diğer enerji ürünlerinde durum farklı çünkü sıvı olarak alınan enerji içeceği mide ve bağırsağa gidiyor ve burada çözünüp kana karışması 32 dakika gibi bir süreye tekabül ediyor ayrıca ihtiyacınız olan enerjiyi almak için yanında alınan birçok sert sıvı yani gazlı içecek, şeker ve karbonhidrat alımı da yine bize kafeinli sakızın enerji içeceklerine göre daha pratik ve sağlıklı olduğunu gösteriyor.







Comments


bottom of page